Minister en burgemeester trappen Limburgse fietsrelance af in As

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wilt meer Limburgers op de fiets krijgen. Samen met  burgemeester Tom Seurs (Voluit!) trapte ze het relanceplan maandagvoormiddag letterlijk op gang in As.

De Vlaamse regering investeert 21 miljoen euro in Limburgse fietsinfrastructuur op 31 plekken. “Bij ons in As zullen de André Dumontlaan en de Dorpsstraat vernieuwd worden”, verduidelijkt burgemeester Soeurs. “De klinkers worden opgebroken en vervangen door comfortabele en veilige fietspaden in asfalt. Om meer Assenaren op de fiets te krijgen moeten het centrum en de handelaars vlot bereikbaar zijn. De fietspaden liggen bovendien op een belangrijke schoolroute. Deze werken sluiten goed aan op de wegenwerken die wij als gemeente zelf plannen in de Dorpsstraat, later dit jaar. ”

(lees verder onder de foto)

Fietsreflex

“We hebben het afgelopen jaar massaal de fiets (her)ontdekt”, stelt minister Peeters. “Deze positieve fietstendens wil ik vasthouden en verder stimuleren om zo bij iedereen een fietsreflex te creëren. Mensen zullen nog meer fietsen als dit veilig kan. Daarom trek ik nooit geziene budgetten uit voor de versnelde realisatie van concrete projecten voor meer en betere fietspaden. Naast As, zijn er ook werkzaamheden opgestart in Genk (Bokrijklaan), Leopoldsburg (Diestersteenweg) en Zonhoven (Houthalenseweg en Heuveneinde).”

De werken in As starten op maandag 31 mei en zullen naar verwachting een drietal weken duren.

Meest gelezen