radio 2

Quads niet meer welkom in het handelscentrum van Eisden

In het handelscentrum van Eisden, in Maasmechelen, mogen geen quads meer rijden. Het verbod komt er na heel wat klachten van buurtbewoners. Ook scooters en opgefokte wagens met knallende uitlaten, zijn uit den boze.

In het centrum van Eisden is een gebied afgebakend waar quads niet meer mogen komen.  Het gebied gaat van de Pauwengraaf naar de Kruindersweg, de Koninginnelaan en de Oude Baan. Er waren in die buurt heel wat klachten over die quads, vandaar het verbod, want controleren is moeilijk.

We denken er aan om de voertuigen die voor overlast zorgen bestuurlijk in beslag te nemen.

Raf Terwingen, burgemeester

"De quads zijn er verboden, zodat we er ook geen vaststellingen meer moeten doen of er daar al dan niet overlast is, of dat ze zich aan de regels houden", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). "Tegelijkertijd zijn er in datzelfde vierkant ook heel wat terechte klachten over de 'boomcars', de opgefokte wagens met knallende knalpotten, maar ook over de scooters die zich daar verzamelen en voor heel wat lawaaihinder zorgen. Ook daar zoeken we nog oplossingen voor. We denken er dan bijvoorbeeld aan om de voertuigen die voor overlast zorgen, bestuurlijk in beslag te nemen."

Meest gelezen