Foto: Radio 2

Studeren in de kerk van Boom: "Het is hier heel stil en ik hou van grote, open ruimtes"

Studenten uit de regio van Boom die tijdens deze blokperiode op zoek zijn naar een stille studeerplek, kunnen vanaf vandaag terecht in de kerk op de Grote Markt. De kerk is niet ontwijd maar zet haar deuren toch open voor studenten. Universiteitsstudent Robbe De Vos kwam het vandaag al eens uitproberen. "Het ging beter dan anders."

In de kerk op de Grote Markt van Boom vinden nog misdiensten, huwelijken en begrafenissen plaats. Ze is dus niet ontwijd. Toch besloot het gemeentebestuur van Boom om de kerk deze maand ter beschikking te stellen van studenten. Om dit mogelijk te maken werkte de gemeente samen met de parochieleiding. In de kerk is wifi en elektriciteit voorzien. 

Een inspirerende en unieke plek om te studeren

Robbe De Vos, student communicatiewetenschappen UGent

Op deze eerste dag hadden vijf studenten een plekje gereserveerd in de kerk, onder wie ook Robbe De Vos, die communicatiewetenschappen studeert aan de UGent. "Het is een inspirerende en unieke plek om te studeren", zegt De Vos. "Het is hier heel stil en ik hou enorm van grote, open ruimtes. Dat maakt het makkelijker voor mij om te studeren, ook omdat we hier met enkele mensen samen zitten. Morgen vertrek ik opnieuw naar Gent, maar ik ben van plan om hier elke maandag naartoe te komen." 

Studenten kunnen nog tot 23 juni een studeerplekje reserven in de kerk op de Grote Markt van Boom, elke weekdag van 9 uur tot 17 uur.

Meest gelezen