Tom Helsen brengt nieuw album uit... op USB-stick: "Cd's zijn verleden tijd"

Singer-songwriter Tom Helsen heeft een nieuw album uit en dat verschijnt niet, zoals andere artiesten dat doen, op cd of LP, maar wel op een USB-stick. "De muziektijden zijn veranderd: iedereen leeft online, alle muziek staat ook online."

"Ik doe alles zelf", vertelt Tom Helsen aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik ben niet meer aangesloten bij een platenfirma, dus ik kies zelf hoe ik mijn muziek aan de man breng en ik heb gekozen om mijn nieuw album op USB-stick uit te brengen."

Helsen heeft een goede reden voor zijn opvallende keuze. "Cd's zijn niet meer van deze tijd. De muziektijden zijn veranderd: iedereen leeft online, alle muziek staat ook online. De cd gaat binnnen enkele jaren helemaal verdwijnen. Veel mensen hebben geen CD-speler meer. En ik heb anderhalf jaar aan een album gewerkt en dat staat nu gratis op Spotify. Als artiest verdien je daar amper of niets aan. Dus heb ik er voor gekozen om mijn muziek op een USB-stick te zetten."

De stick verkoopt hij voor dezelfde prijs als die van een cd. "En je krijgt er nog een tshirt bij. En om het nog iets persoonlijker te maken, heb ik ook iedere USB-stick gesigneerd." 

Beluister hier het gesprek met Tom Helsen:

Meest gelezen