Radio 2

Vaccinatiecentra van Wachtebeke en Wetteren stellen eigen reservelijst op: "Er is geen tijd te verliezen "

De vaccinatiecentra in Wachtebeke en Wetteren ondervinden problemen met de reservelijst QVax, en starten met een eigen reservelijst . "We willen sneller mensen kunnen opbellen die binnen het halfuur in het centrum kunnen zijn", zegt Sanne Vandromme van de eerstelijnszone Scheldekracht.  Kleuterleiders en medewerkers van een kinderopvang krijgen daarbij voorrang.

De vaccinatiecentra van Wachtebeke en Wetterenblijven de reservelijst van Q Vax gebruiken, maar hanteren daarnaast een eigen lijst om mensen sneller ter plekke te krijgen. 

"QVAX werkt vooral goed om de dagen voordien de gaten op te vullen, door annulaties bijvoorbeeld. Als het snel moet gaan en er op het einde van de dag enkele vaccins overblijven, merken we dat het systeem van QVAX toch wat beperkingen heeft", vertelt Sanne Vandromme van de eerstelijnszone Scheldekracht. 

Soms duurt het lang voor de mensen reageren en dan komt een  extra reservelijst goed van pas. "We willen sneller mensen kunnen opbellen die binnen het halfuur in het centrum kunnen zijn. Zo kunnen we ervoor zorgen dat er geen enkel vaccin verloren gaat", zegt Vandromme. 

Voorrang

De lijst is er voor iedereen in Wetteren en Wachtebeke die nog geen vaccinatie-uitnodiging heeft gekregen.  Net zoals bij de originele vaccinatiestrategie worden de oudste mensen op de lijst eerst opgebeld. Toch zullen bepaalde beroepscategorieën voorrang krijgen, denk maar aan kleuterleiders, medewerkers van een kinderopvang, leerkrachten lager onderwijs en mensen uit de uitvaartsector.

Beluister hieronder het gesprek in “De Ochtend”

Meest gelezen