Radio 2

Oude bedrijfsloods in Vilvoorde wordt sportcentrum, Rode Duivel Yannick Carrasco speelt mee openingsmatch

In Vilvoorde is een nieuw sportcentrum voorgesteld in een oude bedrijfsloods. Waar ooit treinwagons werden hersteld, wordt er binnenkort gevoetbald. Er komen later nog een cross-fit en een padelterrein bij.

Begin 2020 ging Vilvoorde op zoek naar een huurder voor de Focquetloods in de Havenstraat. Doel was de oude loods in afwachting van de herontwikkeling een sportieve invulling te geven. De stad ging uiteindelijk een samenwerking aan met YCFIVE, een lokale sportvereniging die voetbal toegankelijk wil maken voor alle jongeren.

Hoog dak

"Het eerste wat ons opviel was het hoge dak van de loods", vertelt Hakim Saifi, de coördinator van YCFIVE. "Het is een heel oude loods, waarin wagons werden onderhouden. We gaan hier vier five a sidevelden inrichten. Dat zijn kleine voetbalvelden waarop je met vijf tegen vijf speelt. In de toekomst willen we hier ook een voetbalacademie uit de grond stampen. Voorts gaan we een cross-fitparcours plaatsen en zorgen we voor padelvelden", vertelt Hakim enthousiast.  

Radio 2

Blij en fier

"Ik ben zeer blij met dit project", vertelt Rode Duivel en Vilvoordenaar Yannick Carrasco, die bij de voorstelling aanwezig was. "Ik heb in mijn jeugd eindeloos op straten en pleinen gevoetbald, tot het donker was. Hopelijk kan de inrichting nu snel gebeuren en kunnen de jongeren hier voetballen. Voor mij is dit geslaagd als de jongeren plezier hebben en met een glimlach naar huis gaan. Ik ga proberen om af en toe eens binnen te springen en misschien wat talentjes te spotten", besluit Carrasco lachend.

Meest gelezen