Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Op zoek naar miniatuurtjes in voetschrapers? Ontdek ze allemaal dankzij podcast en audiowandelingen

Deze zomer kan je de minitafereeltjes in voetschrapers in vier wijken in Antwerpen ook ontdekken dankzij een podcast en audiowandelingen. Voetschrapers zijn holtes met ijzeren beugels in de gevels van oude huizen.  Artieste Elke Lemmens begon er miniatuurtjes in te plaatsen, die verwijzen naar de bewoners. Ze haalde er zelfs de internationale pers mee. Tegen de zomer zullen er in totaal al 45 versierde voetschrapers zijn in de stad.

Enkele jaren geleden decoreerde Elke Lemmens de voetschraper aan haar huis. Het wekte zoveel sympathie en enthousiasme op, dat ze er intussen meer dan 30 mocht decoreren en tegen de zomer zullen het er 45 zijn. "Ze zijn in vier buurten te zien in de stad (Antwerpen)", vertelt Elke Lemmens op Radio 2 Antwerpen. "Ik ben heel hard aan het werken op het Kiel. Sint-Andries en de Brederodebuurt zijn klaar en de laatste buurt is het Schipperskwartier/de Academiebuurt."

(Beluister het gesprek en lees hieronder verder.)

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Een grote fan van het project is Anke Van Meer. Zij maakte nu een podcast en audiowandelingen bij de taferelen in de voetschrapers. "In elk van de vier buurten waar je de voetschrapers kan vinden, is er een audiowandeling uitgestippeld", vertelt ze. "Zo kan je langs de voetschrapers wandelen en hoor je ook de verhalen van de mensen die in die huizen wonen."

"Want de tafereeltjes zijn ook waargebeurd", vult Elke aan. "Het gaat echt over de mensen die er wonen."

De podcast en de audiowandelingen zullen online beschikbaar zijn vanaf 1 juli, ondermeer op de website van Elke. Naast de voetschrapers zullen er ook QR-codes opgehangen worden, waarmee je aan de slag kan op een smartphone.

In dit filmpje krijg je al een voorsmaakje.

Videospeler inladen...

Meest gelezen