copyright Stad Gent

BEKIJK: Nieuw kunstwerk wereldvermaarde Gentse streetartkunstenaar ROA voor Van Eyck-jaar in Gent is af

De wereldvermaarde Gentse streetartkunstenaar ROA is klaar met een monumentaal werk in de Gentse binnenstad.  De volledige uitwerking nam enkele dagen in beslag. Het werk is het laatste in een reeks van straatkunstwerken voor het Van Eyck-jaar.

ROA is de laatste van een reeks streetartkunstenaars die in Gent aan de slag ging in het kader van het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’. Stad Gent nodigde nationale en internationale topkunstenaars uit om de binnenstad aan te kleden met een kunstwerk geïnspireerd door het Lam Gods. 

Bekijk hieronder het volledig afgewerkte kunstwerk, en lees daarna verder.

Gents streetartkunstenaar  ROA nam het laatste werk in een indrukwekkende reeks voor zijn rekening. De volledige uitwerking nam een aantal dagen in beslag. ROA staat gekend om zijn gedetailleerde zwart-witafbeeldingen van knaagdieren, vogels, reptielen en bedreigde diersoorten. Verspreid over de stad zijn er tientallen werken van hem te zien. 

Lees verder onder de foto

Corlazzzoli

Voor het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ hebben al heel wat bekende streetartkunstenaars een werk in de stad gemaakt. De Argentijnse kunstenares Hyuro heeft een gevel onder handen genomen op de hoek van Bij Sint-Jacobs. Haar landgenoot Pastel ging aan de slag met een huis aan de Kuiperskaai. De Belgische kunstenaar STROOk heeft dan weer een tweeluik hangen in de Braderijstraat. Hier kan je een overzicht vinden van alle werken die voor het themajaar werden uitgevoerd.

copyright Stad Gent

Meest gelezen