KDB Cup

BELUISTER - Zus Kevin De Bruyne kon enkel machteloos toekijken na actie Rüdiger: "Enige wat ik op dat moment wou, was mijn broer stevig vastpakken"

Onder andere in Drongen, de thuisbasis van de ouders van Kevin De Bruyne, zijn ze de uitslag van de Champions League finale tussen Manchester City en Chelsea al bijna vergeten. Vooral het ene moment waar onze Rode Duivel en City-speler Kevin De Bruyne van het veld wordt gebeukt door Antonio Rüdiger van Chelsea, staat op hun, en dat van vele andere voetballiefhebbers, netvlies gebrand. "Toen hij bleef liggen, was het toch bang afwachten," vertelt zus Stephanie De Bruyne in de Middag bij Radio2 Oost-Vlaanderen.

Wie zaterdag naar de Champions League finale tussen Manchester City en Chelsea gekeken heeft, hield toch in de tweede helft even de adem in. Antonio Rüdiger van Chelsea kwam lelijk in botsing met Kevin De Bruyne waarna die laatste kermend van de pijn op de grond blijft liggen. Zus Stephanie, die met een groepje vrienden naar de match keek op televisie, keek machteloos toe: "Ik had eerst niet door dat het ernstig was. Het gebeurt wel meer dat ze tegen mekaar hangen en op de grond belanden. Maar nu bleef hij liggen, het was zeer pijnlijk. Ik moet zeggen: het was hier een tijdje heel stil bij m'n vrienden." 

Zo pijnlijk, je kunt enkel toekijken op tv maar niets doen

Stephanie, zus Kevin De Bruyne

Even later ziet ze haar broer in tranen, en ondersteunend, het veld verlaten. Een heel pijnlijk moment. "Dat is vreselijk, je zit hier in België. Je ziet enkel de beelden op tv, zoals iedereen. Maar het enige wat je wil doen is hem dan vastpakken. Maar dat gaat niet," gaat Stephanie verder. "Tuurlijk had hij pijn, maar ik denk dat het vooral mentale pijn was. Hij had zo lang uitgekeken naar die Champions League finale en dat gebeurt zoiets."

Lees verder onder de foto.

Een wenende Kevin, ook voor z'n zus was het een ongewoon beeld: "Ik heb m'n broer nog niet vaak zien wenen. Wanneer de laatste keer was? Oei, nu moet ik eens diep nadenken," lacht ze, "ik denk dat het al van in de kleuterklas moet geleden zijn dat ik dat gezien heb."

Kevin zien wenen? Dat moet geleden zijn van toen hij kleuter was

Stephanie, zus Kevin De Bruyne

Veel pijn

Na een lange nacht, kreeg de familie pas zondagmorgen meer nieuws over Kevin z'n toestand. "Het was pas zondagvoormiddag dat we hoorden dat hij naar het ziekenhuis was. Hij had veel pijn en ze kregen dat niet onder controle. Uiteindelijk is dat toch gelukt en heeft hij kunnen slapen." Dan pas werd ook duidelijk wat het medisch verdict is: een neus- en oogbreuk. "En ook een hersenschudding," vult Stephanie De Bruyne aan,"maar die zal niet zo zwaar zijn, aangezien hij al mag vliegen om naar België te komen. "

Zijn EK is niet in gevaar

Stephanie, zus Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne zou natuurlijk geen Kevin De Bruyne zijn als hij al niet opnieuw vooruit kijkt, zegt zus Stephanie: "Het is een mentale dreun en hij heeft nog veel pijn, maar hij heeft zich alweer herpakt." Vandaag vliegt hij dus terug naar België, krijgt nog verschillende scans en een masker. Allemaal met het oog op het EK dat voor de deur staat. "Koppen zal in het eerste geval nog een probleem zijn, maar ik denk niet dat z'n EK in gevaar  is."

Blij weerzien na meer dan een jaar

Morgen ziet ze haar broer eindelijk terug, na meer dan een jaar. "Ik heb hem sinds zaterdag zelf nog niet gehoord, wel al berichtjes gestuurd. M'n mama heeft hem wel al aan de lijn gehad." Maar morgen ziet Stephanie hem terug. "Vandaag laten we hem eerst nog wat op z'n gemak en dan ga ik morgen met m'n ouders naar hem. Eindelijk. En nee, ik ga proberen om hem niet tè hard te knuffelen," lacht ze nog. 

BELUISTER hieronder het volledige gesprek met Stephanie De Bruyne, zus van Rode Duivel Kevin De Bruyne.

Meest gelezen