Foto Stad Ronse

Zwembad van Ronse moet maand dicht: "Het water loopt in de kelder"

Het zwembad van Ronse moet al minstens voor 1 maand de deuren sluiten. Een probleem met de waterafvoer zorgt ervoor dat er heel wat schade is in de kelder van het zwembad. "Heel wat scholen zullen deze maand helaas geen zwemlessen meer kunnen boeken", zegt schepen van Sport, Joris Vandenhoucke (CD&V).

Het zwembad van Ronse moet al zeker gedurende de hele maand juni zijn deuren sluiten voor zwemmers. Veel scholen kunnen daardoor geen zwemlessen meer geven aan hun leerlingen. Maar de gemeente had geen keuze, want door een defect aan de waterafvoer loopt het water letterlijk tot in de kelder. "Het water is weggelopen via de buffer. En daarbij is het bufferbad overgelopen tot in kelder", vertelt schepen van Sport, Joris Vandenhoucke (CD&V).

Veel schade

Het zwembad werd pas 2 jaar geleden geopend voor het grote publiek. De schade is volgens Vandenhoucke vrij groot. "Er is vooral technische schade. Doordat het water tot in de kelder loopt, zijn de elektriciteitskasten aangetast", maar dat is niet het enige, "ook de elektriciteitsinstallaties in de ventilatiepompen en warmtepompen zijn beschadigd."

Hoeveel de herstellingswerken moeten kosten, is nog onduidelijk. "Dat zal deze week door experten worden onderzocht. Zij zullen proberen opmeten wat de volledige schade is", zegt de schepen. Vorige week moest ook het zwembad van Eeklo dicht, dat was toen door scheurtjes in de bodem. Zij zijn intussen terug open.

Meest gelezen