2014 Getty Images

Werknemers bedrijf Aartselaar krijgen extra week vakantie: "Bedankje voor harde werk in coronatijden"

De 350 werknemers van softwarebedrijf Protime in Aartselaar krijgen een extra week vakantie dit jaar. Zo wil de directie hen bedanken voor hun inzet en veerkracht in het voorbije coronajaar. Het bedrijf deed zelf een onderzoek en daaruit bleek dat ruim drie kwart van de ondervraagden (76,7%) het gevoel heeft dat hun werk- en privétijd op een thuiswerkdag meer in elkaar overvloeien. Dat kan leiden tot  extra stress en het gevoel voortdurend aan het werk te zijn, volgens het bedrijf. Daarom nam het deze beslissing.

“In deze thuiswerktijden hadden veel werknemers het mentaal zwaar te verduren. Zeker wanneer ze hun werk met de opvang van hun kinderen moesten combineren", zegt Peter s’Jongers, CEO van Protime. "Daarom gingen we op zoek naar iets dat we hen konden aanbieden, waardoor ze weer wat licht aan het einde van de tunnel zouden zien." 

Het bedrijf maakt softwareoplossingen voor tijdsregistratie en had het ondanks corona heel druk. Dat had ook zijn gevolgen, volgens de CEO: "We zagen dat de veerkracht uit de teams, uit onze mensen aan het verdwijnen was."

In één keer

Daarom besloot het bedrijf zijn 350 werknemers een week extra vrijaf te geven. "Door hen extra tijd te schenken, bieden we hen een leuk vooruitzicht naar betere tijden en de mogelijkheid om te kunnen deconnecteren van hun werk”, aldus s’Jongers.

De werknemers worden gevraagd om die vakantie in één blok op te nemen en te doen wat ze het meest gemist hebben, bijvoorbeeld reizen of tijd doorbrengen met hun gezin of familie. Ze mogen dat ook nog uitstellen naar volgend jaar of later. 

Meest gelezen