Radio 2

Carnavalswerkhallen in Aalst mogen opnieuw halftijds open: "We zijn heel gelukkig om weer te beginnen"

De carnavalswerkhallen in Aalst mogen weer open, maar wel maar halftijds. Dat betekent dat er maximaal vijf mensen aan 1 wagen mogen werken, op 2 avonden in de week. "De wagens van de vorige editie moeten nog afgebroken worden, daarna kunnen we ons eindelijk klaarmaken voor de volgende optocht", vertelt Herman Schelfaut van carnavalsgroep De Lodderoeigen. 

Opluchting bij de carnavalsverenigingen in Aalst, want de werkhallen mogen opnieuw halftijds open. Na de carnavalsstoet van vorig jaar gingen de hallen op slot en sindsdien is er amper gewerkt. Na overleg tussen de burgemeester, de dienst Evenementen, het Feestcomité en verschillende carnavalsgroepen werd groen licht gegeven voor de heropening. "Het sociale contact missen wij enorm",  zegt Herman Schelfaut, voorzitter van carnavalsgroep De Lodderoeigen. 

Beluister het gesprek met Herman Schelfaut of lees eronder verder: 

Nicolas Maeterlinck

Het zal spannen om alles klaar te hebben voor februari

Herman Schelfaut, voorzitter van carnavalsgroep De Lodderoeigen

50ste stoet

Voor De Lodderoeigen is het een opluchting, om eindelijk te beginen aan de voorbereiding van de volgende carnavalsstoet. "Woensdag om 17.00 uur gaan we er meteen staan en de vaste kern van onze groep, bestaande uit 10 man, gaat de eerste voorbereidingen treffen". 

"We bestaan 50 jaar, dus we willen zeker kunnen uitpakken." Ook Schelfaut zelf kijkt ernaar uit. "Ik heb de laatste 50 jaar geen enkele winter thuis gezeten, dus om elke avond in mijn pyjama op de zetel te spenderen dit jaar was lastig."

Meest gelezen