Corona-afdelingen in ziekenhuizen Vilvoorde en Tienen gaan dicht: "Aantal coronapatiënten neemt af"

In Vilvoorde gaat de corona-afdeling van het Jan Portaels ziekenhuis vandaag dicht. En ook in het Heilig Hartziekenhuis in Tienen is de speciale corona-afdeling gesloten. Dat is goed nieuws want dat betekent dat het aantal coronapatiënten afneemt. 

"We hebben nog vijf covid-patiënten op een gewone kamer en drie op de dienst intensieve zorgen", vertelt Helena Polfliet van AZ Jan Portaels in Vilvoorde. "En vandaag sluit onze corona-afdeling. We zijn heel blij dat we die erge fase achter de rug hebben en dat we de vijf patiënten die er nu nog zijn in kamerisolatie kunnen onderbrengen. We hebben 14 kamers voorzien waar we covid-patiënten kunnen isoleren." 

We zijn blij met deze positieve evolutie

Directeur Tiens ziekenhuis Hans Struyven

Ook in het Regionaal Ziekenhuis in Tienen is de speciale corona-afdeling gesloten. Daar worden op dit moment nog twee covid-patiënten verzorgd, waarvan een op intensieve zorgen. “Voor iedereen in de zorg was het voorbije jaar loodzwaar. We zijn dan ook blij met deze positieve evolutie. Het einde komt stilaan in zicht”, zegt directeur Hans Struyven. In het Tiense ziekenhuis wordt vanaf vandaag ook de bezoekregeling versoepeld. Elke patiënt die niet besmet is met covid kan twee bezoekers naar keuze registreren. Die bezoekers mogen de patiënt dagelijks op aparte momenten gedurende één uur bezoeken. 

UZ Gasthuisberg

Het UZ Gasthuisberg in Leuven heeft al een aantal corona-afdelingen kunnen sluiten, maar nog niet allemaal. Ook in de ziekenhuizen van Halle, Diest en ook in het UZ Brussel blijven de aparte corona-afdelingen nog open. 

Meest gelezen