Rapid Eye Media CC

Antwerpen doorbreekt de eenzaamheid met workshops: "Nood om uit het isolement te komen"

De stad Antwerpen organiseert samen met vzw KrachtVeer workshops om iedereen die zich eenzaam voelt te helpen. Daar was dringend nood aan want de coronapandemie was voor velen een zware klap. "We mogen niet onderschatten wat een zwaar mentaal jaar we achter de rug hebben. We verleerden wat het is om sociaal contact te hebben", zegt minister van grootstedelijk beleid Meryame Kitir (Vooruit).

Wie zich eenzaam voelt, kan verschillende workshops volgen die vzw KrachtVeer organiseert. De bedoeling is om tot eind november tien workshops te organiseren met telkens plaats voor 20 personen. De deelnemers leren anders te denken over zichzelf. Ze leren nieuwe vaardigheden en ontdekken hoe ze beter kunnen omgaan met gevoelens van eenzaamheid. "Iedereen miste sociaal contact het afgelopen jaar, nu kan het gelukkig weer wel, maar er is nood om mensen uit hun isolement te halen en ze terug in contact te brengen", zegt Meryame Kitir.

De workshops gaan door in Antwerpen-Noord, Borgerhout, Deurne, Kiel, Linkeroever en Merksem. Iedereen ouder dan 18 jaar kan zich inschrijven via deze link.

Meest gelezen