Geen groot scherm voor het EK voetbal in Bornem, wel kleinere in de cafés

In Bornem zal er geen groot scherm komen om het EK voetbal te bekijken. De gemeente geeft cafés wel toelating om kleinere te plaatsen. Ze wil zelfs helpen om bijvoorbeeld straten af te sluiten en terrassen uit te breiden, als dat nodig is. 

Door geen groot scherm te plaatsen hoopt Bornem een grote mensenmassa te voorkomen. "We zijn nog maar net met versoepelen begonnen", zegt schepen voor evenementen Saadet Gülhan (N-VA), "voor ons zijn die grote schermen met de grote massa nog te vroeg. Maar we willen horecauitbaters wel de kans geven om zelf iets te organiseren." 

In café Het Wiel zijn ze alvast blij dat er toch iets mogelijk is, zegt uitbater Hans Van Geel: "Het is natuurlijk heel belangrijk om weer volk op de been te krijgen na zo'n moelijk jaar. Ik denk dat iedereen nu ook wel uitkijkt naar een prachtige prestatie van onze Rode Duivels en naar een feest samen, nu iedereen gevaccineerd begint te geraken."

Ik denk dat iedereen nu ook wel uitkijkt naar een prachtige prestatie van onze Rode Duivels en naar een feest samen
Hans Van Geel, Het Wiel

De gemeente zegt zich dat de uitbaters ook nog extra ondersteuning zullen geven: "We gaan toelaten dat ze straten afsluiten en hun terras uitbreiden. We zullen zien wat elke uitbater nodig heeft", legt Gülhan uit. Er zijn al een aantal aanvragen binnen en die zullen prioritair bekeken worden."

En plannen zijn er: "We gaan zoveel mogelijk proberen te organiseren volgens de coronamaatregelen, maar we willen niet alleen klein denken, ook aan de grote feesten." Bezoekers zullen wel in hun eigen bubbel moeten blijven en ook zitten. 

De gemeente gaat wel weer de jaarlijkse kermis organiseren, van 16 tot 21 juni op de gebruikelijke plek op het Kardinaal Cardijnplein.

Ook in café 't Gemak maken ze EK-plannen

Meest gelezen