Man die voeten van studentes in Gent besnuffelde, krijgt voorlopig geen straf áls hij zich aan voorwaarden houdt

De Gentse "voetenman" wordt voorlopig niet gedagvaard voor belaging. Hij zal zich wel aan voorwaarden moeten houden die in samenspraak met de slachtoffers worden opgesteld. Als hij dat niet doet, verschijnt hij toch nog voor de rechter. De man drong studentenkoten binnen en besnuffelde er voeten van een tiental meisjes. 

De  verhalen over de Gentse voetenman gaan terug tot 2006. Met behulp van een smoes drong hij meerdere koten binnen, waarna hij aan de studentes vroeg om aan hun voeten te ruiken. Bijna 15 jaar lang ging hij als een broodjeaapverhaal door het leven. Tot de Gentse politie in oktober 2020 een opsporingsbericht verspreidde in een tv-programma. Een maand later konden speurders hem dankzij een tip uit Frankrijk identificeren.

Gentse voetenman is Fransman

De voetenman bleek een 47-jarige Fransman te zijn, afkomstig uit Rijsel. Hij gaf zichzelf op 4 november aan op het politiekantoor in Gent. De man erkende dat hij met een problematiek kampt. Na zijn verhoor mocht hij het politiekantoor verlaten.

Voorwaarden

Het parket van Oost-Vlaanderen beslist nu dat de man voorlopig niet gedagvaard wordt. Het startte de procedure 'Bemiddeling en Maatregelen' op. Dat betekent dat de voetenman niet voor de strafrechter moet verschijnen, als hij zich aan bepaalde voorwaarden houdt.  Details wil het parket daar niet over geven. Ook zijn slachtoffers - minstens 17 personen - worden betrokken bij de procedure en mogen een schade-eis opstellen.

Meest gelezen