Gratis boodschappentassen op Hasseltse markt: “We willen als stad het voorbeeld geven in de strijd tegen plastic”

Bezoekers van de Hasseltse markt krijgen zowel op dinsdag als vrijdag een gratis boodschappentas met daarin groenten- en fruitzakjes. “We willen de markt in een positief daglicht stellen en mensen aanmoedigen om hun plastic zakken te vervangen door duurzame herbruikbare boodschappentassen”, zegt schepen Rik Dehollogne (N-VA).

“Net zoals op andere Limburgse markten wordt er in Hasselt nog veel plastic gebruikt”, zegt schepen Rik Dehollogne. “Maar wij willen als stadsbestuur de bezoekers het goede voorbeeld geven en delen daarom 1.000  jute boodschappentassen uit. De marktkramers zelf doen ook mee en vragen bij ieder volgend bezoek of mensen hun duurzame tas bij zich hebben. Daarnaast kunnen marktbezoekers deze week trouwens ook deelnemen aan een wedstrijd waarmee ze een markttrolley kunnen winnen, gevuld met groente, fruit en gebak.”

De 1.000 jute en 3.000 katoenen zakjes werden dinsdagvoormiddag in minder dan een uur tijd uitgedeeld. Nu vrijdag worden nog eens evenveel zakken verdeeld op de vrijdagmarkt en op lokale buurtmarkten.

Meest gelezen