Halen geeft horecazaken met coronapremie duwtje in de rug 

Halen geeft horecazaken op het eigen grondgebied een premie om hun zaak na de coronalockdown opnieuw op te starten. De premie bedraagt 1.000 euro voor een café, en 500 euro voor restaurants en andere eetzaken.

In Halen krijgt de horeca een premie, dat heeft de gemeenteraad gisteravond beslist. Die premie is bedoeld om horeca-uitbaters een handje te helpen na de coronalockdown. 

De premie bedraagt duizend euro voor een café en vijfhonderd euro voor restaurants en andere eetzaken. Cafés ontvangen dubbel zo veel , omdat ze volledig dicht waren, terwijl eetzaken nog take away konden aanbieden.

Eerder gaf de stad de inwoners al coronacadeaubonnen om te besteden bij de plaatselijke zelfstandigen, maar daarvan konden de horecazaken toen niet genieten. In de geldigheidsperiode van de bonnen waren de restaurants en cafés namelijk nog gesloten.

Meest gelezen