Basak Gurbuz Derman

350 leerlingen sport- en lifestyleschool Rhizo in Kortrijk in quarantaine na uitbraak corona

In de sport- en lifestyleschool Rhizo in Kortrijk zijn een 40-tal leerlingen besmet met corona. Andere leerlingen, die met hen in contact kwamen, zijn in quarantaine gezet. Dat is zowat de helft van het totaal aantal leerlingen op de school, omdat de leerlingen uit de sportrichting aansluiten bij andere klassen voor hun algemene vakken. 

Maar liefst 350 leerlingen, bijna de helft van het totale aantal in de sport- en lifestyleschool Rhizo in Kortrijk, zit thuis in quarantaine, nadat al zo'n 40 leerlingen positief hebben getest. Het is een groot aantal, maar dat komt omdat de leerlingen die een sportopleiding volgen voor de algemene vakken bij andere klassen aansluiten en zo met veel mensen in contact komen. Ondertussen probeert de school nog beter zicht te krijgen op de besmetting. Overmorgen worden alle leerlingen en personeelsleden die niet in quarantaine moeten getest om zeker te zijn dat daar verder niemand besmet is. 

Voorlopig geen gevaar voor examens

Ook aan het Rhizo starten binnenkort de examens, maar de kans is voorlopig klein dat die in het gedrang komen. De leerlingen zouden net voor de examens terug uit quarantaine moeten zijn. Tenzij er nu nog natuurlijk besmettingen bij komen. 

Meest gelezen