Jonas Roosens

In Vilvoorde kan je coronatest laten afnemen als je met vakantie wil

Het coronatestcentrum in Vilvoorde opent vanaf vandaag een extra lijn waar mensen een coronatest kunnen laten afnemen als ze op vakantie willen vertrekken. Het testcentrum wil op die manier de huisartsen in Vilvoorde en de Noordrand ontlasten. 

"De huisartsen worden op dit moment overspoeld met vragen van mensen die met vakantie willen vertrekken en die zich willen laten testen", vertelt Lieve Victor van de Eerstelijnszorg Bravio. "Maar de huisartsen hebben al hun handen vol met hun eigen patiënten, het is moeilijk om er nog extra werk bij te nemen. Daarom heeft het Vilvoordse testcentrum, dat verbonden is aan het Jan Portaels ziekenhuis, een extra lijn geopend waar mensen die met vakantie willen, zich kunnen laten testen."

50 euro

Ook mensen die een coronatest willen laten afnemen omdat ze naar een evenement gaan, kunnen terecht in het Vilvoordse testcentrum. "Dat kan 7 dagen op 7, telkens tussen 12 uur en 17 uur", zegt Lieve Victor. "We doen dit om de huisartsen te ontlasten, je hoeft dus vooraf niet bij je arts langs te gaan. Maar het ziekenfonds komt niet tussen, de test betaal je zelf en dat kost 50 euro." 

Meest gelezen