"Betaal met een verhaal": Lievegemnaren kunnen een oud  gemeentebord winnen met opmerkelijk verhaal over hun dorp

Inwoners van Lievegem kunnen binnenkort een van de oude gemeenteborden winnen. Toen onder andere Lovendegem, Waarschoot en Zomergem de fusiegemeente Lievegem werden, moesten alle borden vervangen worden. Daardoor heeft de gemeente heel wat van die borden op overschot. "Het enige wat je moet doen om te winnen, is een opmerkelijk verhaal vertellen over jouw deelgemeente. Je betaalt dus met je verhaal", zegt Tony Vermeire (CD&V) , burgemeester van Lievegem.

Sinds 2019 vormen onder andere Lovendegem, Waarschoot en Zomergem de fusiegemeente Lievegem. Sinds die fusie werden alle gemeenteborden vervangen door exemplaren waar Lievegem als hoofdgemeente vermeld staat. De gemeente heeft nog een hele hoop borden liggen met de namen van alle deelgemeenten op: Beke, Ronsele, Waarschoot, Zomergem, Lovendegem, Vinderhoute en Oostwinkel. Lievegemnaren die dat willen, kunnen er eentje op de kop tikken.

(lees verder onder de foto)

Uniek karakter

"De verschillende Lievegemse deelgemeenten hebben typerende verhalen over het leven van vroeger en nu die bijdragen aan hun eigenheid. Denk maar aan verhalen over dorpsfiguren, dramatische gebeurtenissen of bijzondere plekken. De gemeente Lievegem wil deze verhalen verzamelen in ruil voor een oud gemeentebord," legt burgemeester Vermeire uit. Iedere Lievegemnaar kan op de webisite "Samen Lievegem" een eigen verhaal indienen. Dat kan in de vorm van een geschreven tekst of met een podcast. "In 2022 willen we weten wat deze 7 dorpen bindt, wat hen Lievegem maakt", zegt Vermeire.

In 2022 willen we weten wat deze 7 dorpen bindt, wat hen Lievegem maakt
Burgemeester van Lievegem Tony Vermeire

Bovendien organiseert de gemeente binnenkort workshops om een boeiend verhaal of een podcast te leren maken. De workshops zijn online en gratis. De wedstrijd loopt nog tot 12 juli. Meer info vind je op lievegem.be/samenlievegem

Beluister het hier gesprek met burgemeester Tony Vermeire (CD&V): 

Facebook Tony Vermeire

Meest gelezen