Batterijen van elektrische stadsfietsen Villo in Brussel teruggeroepen na kortsluitingen

Alle 4.500 batterijen van de elektrische stadsfietsen van Villo worden teruggeroepen, omdat er kortsluiting kan ontstaan tijdens het opladen. Dat meldt JCDecaux dat de Villo-fietsen uitbaat in Brussel. Tot nog toe zouden er drie incidenten zijn gemeld met de batterijen, alle drie in het buitenland. Uit voorzorg worden alle gebruikers opgeroepen om hun batterij niet meer te gebruiken en binnen te brengen.

Sinds eind 2019 kunnen abonnees van Villo, de stadsfietsen in Brussel, voor een maandelijks bedrag een draagbare batterij huren: de eVillo. Die batterij kan je dan op je Villo-fiets klikken om elektrisch te kunnen rijden.

Maar uitbater JCDecaux meldt nu dat de batterijen een fabricagefout bevatten die tijdens het opladen tot kortsluiting kan leiden. "Er zijn voorlopig drie incidenten met batterijen gemeld, maar geen van die incidenten vond plaats in ons land. De kortsluitingen leidden tot slechts geringe materiële schade", aldus JCDecaux.

Volgens de fabrikant van de batterijen is er een volledig nazicht nodig met hardware- en software-updates. 

Daarom roept JCDecaux nu alle gebruikers op om hun eVillo-batterij niet meer te gebruiken en ook niet meer op te laden tot deze vervangen is. De klantendienst zal gebruikers contacteren en hen voorstellen om de batterij terug te brengen naar de Villo-boetiek of per post terug te sturen. De kosten zijn dan voor rekening van JCDecaux.

Meest gelezen