De Kluis

Jeugdverblijf in Sint-Joris-Weert ontvangt eerste klassen: "Ongelofelijk blij"

Na een sluiting van zeven maanden door de coronacrisis, mogen de jeugdverblijven weer opengaan. En dat zorgt voor een grote opluchting bij de scholen én eigenaars van de kampplaatsen. Bij de Kluis in Sint-Joris-Weert ontvangen ze sinds gisteren de eerste klassen.   

Van oktober vorig jaar was het geleden dat jeudverblijf De Kluis in Sint-Joris-Weert nog eens jongeren op kamp kreeg. Verantwoordelijke Hans Gielen kijkt terug op een mooie, eerste dag: "We zijn rustig op gang gekomen met één klas die in het bos verblijft met tenten. Allemaal coronaproof. Maar het is heel fijn om hen te zien. De eerste kinderen waren superenthousiast.  Spannend wordt het vandaag want dan komen de eerste groepen toe in volpension. Dat zijn dan meteen meerdere klassen. En ook meer werk. Want de kinderen verblijven in bubbels en mogen elkaar niet tegenkomen. Niet in de eetzaal, de slaapzaal of het sanitair."    

Mooiste cadeau

Lieven is één van de begeleiders van de eerste klas die gisteren is aangekomen. "Vorig jaar zijn we niet op bosklassen kunnen gaan. Dat was ontzettend jammer. Dit jaar keken de leerlingen er weer hard naar uit, maar het bleef spannend tot de laatste moment.  Maar gisteren zijn we hier dan toch aangekomen en hebben we 's avonds aan het kampvuur gezeten. Toen ik aan de kinderen vroeg wat ze het mooiste cadeau van de dag vonden, zeiden ze meteen: "hier zijn"."

En hoewel er maatregelen gelden, vallen die erg mee voor de kinderen. "Buiten hebben we veel vrijheid. Enkel binnen in de hoofdgebouwen of het sanitair moeten we elkaar ontwijken. Maar gisteren waren we hier bijvoorbeeld helemaal alleen met de klas. Het bos is een jaar niet betreden, dat maakt het erg ongerept met veel brandhout. De dieren hebben het hier voor een stuk heroverd. Dat is fantastisch."

De Kluis

Meest gelezen