Radio 2

Jimmy uit Peer tovert tuin om tot EK-dorp: "Ik heb 1.500 Belgische vlaggen liggen"

Jimmy Limberg uit Peer heeft zijn tuin omgetoverd tot een waar EK-dorp. Tientallen vlaggen en spandoeken bedekken zijn voorgevel en tuin. Dat is weinig naar de standaarden van de Perenaar, want bij vorige EK-edities stond er op dezelfde plek een grote tent en hingen er wel 1.500 vlaggen op.

Wie vaak in Peer komt of er woont, kent Jimmy Limberg ongetwijfeld. Elke keer wanneer er een EK of WK voetbal doorgaat, is Jimmy er als eerste bij om zijn voorgevel en tuin onder te dompelen in een bad van Rode Duivels. "Zoals mensen hun huis versieren voor Halloween of Kerstmis, doe ik dat voor de voetbal", geeft Jimmy op als verklaring. "Dit jaar hangen er enkele tientallen vlaggen op, maar andere edities waren dat er 1.000 of zelfs 1.500."

(Lees verder onder de foto:)

Radio 2

In coronaloze tijden maakt Jimmy van het EK een meerdaags evenement, waar heel wat vrienden en familie samenkomen om naar de wedstrijden van de Rode Duivels te kijken. "Dan zetten we hier een grote tent en zit het hier elke avond vol", vertelt Jimmy. "Dit jaar kan dat natuurlijk niet, dus we zitten hier maximaal met tien personen."

Wie nog een leuke plek zoekt om op 12 juni naar de eerste EK-wedstrijd van de Rode Duivels te kijken, blijft teleurgesteld achter: in het EK-dorp in Peer kan het niet. "Een plekje reserveren gaat niet. Dit EK kijk ik hier enkel met vrienden en familie. Bij het WK doen we het weer op grote schaal!", besluit de Peerenaar.

Radio 2

Meest gelezen