Kolonel Dusartplein Hasselt wordt coronaproof eventlocatie: "Extra stimulans om er een geweldige zomer van te maken"

In Hasselt wordt het Kolonel Dusartplein deze zomer een plekje voor feestjes. Verenigingen of ondernemers kunnen het plein deze zomer gebruiken om iets gratis te organiseren.

Momenteel wordt er op het Kolonel Dusartplein in Hasselt gestart met de bouw van een eventlocatie voor verenigingen en ondernemers. Ze kunnen er gratis gebruik maken van de infrastructuur om hun evenement te organiseren. Mits de nodige coronamaatregelen gerespecteerd worden. "Met de start van het EK-voetbal willen we klaar zijn met een eventlocatie waarbij verenigingen en ondernemers gebruik kunnen maken van onder meer nadars, stoelen, tafels, een podium, sanitair", zegt schepen voor evenementen Habib El Ouakili (RoodGroen+). "Het was een moeilijk jaar voor hen, en door die basisvoorziening aan te bieden, willen we hen een extra stimulans geven om er een geweldige zomer van te maken."

Vanaf 11 juni tot en met 5 september is het Kolonel Dusartplein beschikbaar om tot en met 23 uur evenementen te organiseren. Enkel op vrijdag en zaterdag mag er tot middernacht iets luidere muziek gespeeld worden.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de stad Hasselt. De infrastructuur wordt gratis ter beschikking gesteld. Er moet maar een klein deel van de nutsvoorzieningen betaald worden.

Meest gelezen