Koning Filip op bezoek in  vaccinatiecentrum be-MINE in Beringen

Koning Filip heeft vandaag het vaccinatiecentrum van Beringen in de elektriciteitscentrale van de voormalige steenkoolmijn (be-MINE) bezocht. De vorst kreeg er onder meer uitleg over de werking en de organisatie van het centrum en sprak er met de verschillende personeelsleden en vrijwilligers.

Het centrum (be-MINE) in Beringen heeft een maximumcapaciteit van 1.800 vaccinaties per dag en telt acht vaccinatielijnen. De koning kreeg er  uitleg over de werking en de organisatie van het centrum, maar sprak ook met verschillende vrijwilligers en personeelsleden. Koning Filip werd ook op de hoogte gebracht van de vooruitgang van de vaccinatiecampagne in de regio en van het effect van de vaccinaties op het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. "Ik heb gezegd dat het vlot loopt, maar nog niet vlot genoeg", zegt dokter Leen Bouwen. "We zitten nu aan het geboortejaar 1972, maar we krijgen half juni normaalgezien wel meer vaccins en dan zou het toch vooruit moeten gaan."

Het was een vlot en aangenaam gesprek

Op het einde van het bezoek ontmoette de vorst een dokter, bezocht hij de apotheek en besprak hij het belang van vaccinatie met pas gevaccineerde burgers in de wachtkamer van het centrum. "Het gesprek was vlot en aangenaam", zegt apothekeres Astrid Van Cakenbergh. "Hij toonde interesse in wat we hier elke dag doen." 

Dit bezoek sluit aan bij zijn recente bezoeken van de vaccinatiecentra in Schaarbeek en Bierset om het publiek bewust te maken van het belang van vaccinatie.

Meest gelezen