Lanaken gebruikt rest van noodsubsidie om speelpleintjes en beachvolleybalplein aan te leggen

Lanaken kreeg vorig jaar van de Vlaamse overheid een noodsubsidie van ruim 250.000 euro. Die noodsubsidie is bedoeld voor verenigingen die door de corona-epidemie inkomsten misliepen. Bijna de helft van dat bedrag ging naar de Lanakense verenigingen. Met de rest kwamen er speelpleintjes in de verschillende deelgemeenten en wordt ook een beachvolleybalplein aangelegd. 

22.000 euro van de noodsubsidie wordt besteed aan een beachvolleybalplein. Dat wordt binnenkort aangelegd voor alle verenigingen in Lanaken. Maar waar het precies zal komen, is nog niet duidelijk. De zes deelgemeenten van Lanaken hebben ook allemaal een nieuw speelpleintje gekregen. Tenslotte worden ook nog CO2-meters voor de gebouwen van de gemeente aangekocht. Daarmee kan de luchtkwaliteit in die gebouwen gecontroleerd worden. 

Misgelopen inkomsten door corona

“Maar bijna de helft van de subsidie, 164.000 euro, ging naar onze verenigingen om misgelopen inkomsten door de pandemie te dekken,” zegt schepen van jeugd Astrid Puts (Open VLD). "Door corona zitten zij al een jaar zonder inkomsten en dat geld is dus zeker welkom", besluit ze. 

Meest gelezen