Lange files bij veer in Antwerpen en niet meteen beterschap op komst

Het afgelopen weekend was het heel druk bij het veer in Antwerpen, tussen het Steenplein en Linkeroever. De wachttijden liepen op tot zeker drie kwartier. Maar beterschap zit er niet meteen in. Er is geen budget voor een extra veer en door corona mogen er momenteel maar half zoveel passagiers op.

Het goede weer lokt heel wat mensen naar buiten om te wandelen en te fietsen. Heel veel van hen willen ook de Schelde oversteken in Antwerpen en dat was te merken aan het veer tussen het Steenplein en Linkeroever. Op Twitter werd gesproken over wachttijden van drie kwartier. 

Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust waarschuwt dat je daar rekening zal mee moeten blijven houden voorlopig, want er is geen budget voor een extra veer. "Wij betreuren dat natuurlijk. Het is mooi weer en we begrijpen dat veel mensen dan een oversteek willen maken", zegt An-Sofie Moerman. "Maar we zijn ook gebonden aan de maatregelen die ons opgelegd zijn. We hopen dus op betere omstandigheden, wat corona betreft, waardoor we weer op volle capaciteit kunnen draaien."

We hopen op betere omstandigheden, wat corona betreft, waardoor we weer op volle capaciteit kunnen draaien

An-Sofie Moerman, Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust

Andere manieren om de Schelde over te steken in Antwerpen zijn de voetgangers- en de fietserstunnel of de Waterbus. Maar in de voetgangerstunnel zijn de liften en de roltrappen geregeld defect. De fietserstunnel ligt dan weer een heel eind ten zuiden van het stadscentrum. Voor de Waterbus moet je betalen, terwijl het veer gratis is.

Meest gelezen