Radio 2

Manager Club Brugge krijgt (opnieuw) rijverbod na dronken rijden

De manager van Club Brugge, Vincent Mannaert, is veroordeeld tot 3 maanden rijverbod, 1 jaar alcoholslot en een boete van ruim 3.000 euro nadat hij betrapt is op dronken rijden. Het was niet de eerste keer dat hij met een glas te veel op achter het stuur zat. 

Afgelopen zomer, in augustus, werd Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge, betrapt achter het stuur met 2,44 promille alcohol in zijn bloed. Daarvoor moet je als man ruim 10 glazen hebben gedronken en dat is veel te veel om nog te rijden. Het was trouwens niet de eerste keer dat hij voor dronken rijden voor de rechter moest komen. Hij is eerder al 3 keer veroordeeld, onder meer nadat hij in Opwijk met zijn auto een huis was binnengereden. De rechter sprak hem dan ook streng toe: "Je mag de agenten bedanken dat ze je uit het verkeer hebben gehaald", zei hij. "Er hadden drama's kunnen gebeuren."

Je mag de agenten bedanken dat ze je uit het verkeer hebben gehaald, er hadden drama's kunnen gebeuren
Politierechter Peter Vandamme

Les geleerd

Mannaert en zijn advocaat Walter Van Steenbrugge verzekerden de rechter dat hij ondertussen zijn les geleerd heeft en dat hij zich schaamt voor wat er gebeurd is. Hij zou ondertussen geld hebben gestort aan het fonds voor verkeersslachtoffers en heeft vrijwilligerswerk gedaan. Zijn advocaat zei ook dat hij na het incident "de nodige stappen" heeft genomen, zonder verder in detail te treden. "Wat gebeurd is, valt niet goed te praten, maar mijn cliënt heeft er wel goed op gereageerd", aldus Van Steenbrugge.

Mannaert zal nu dus een boete moeten betalen en krijgt een rijverbod, maar moet ook slagen voor een medische en psychologische proef als hij ooit zijn rijbewijs terug wil. 

Meest gelezen