Radio2

Meulestedebrug in Gent eindelijk terug open: "Goede zaak voor verbinding tussen stad en haven"

De werken aan de Meulestedebrug in Gent zijn voorbij. De brug was sinds oktober vorig jaar gesloten nadat er een schip tegen botste. Vandaag is de brug terug open voor het verkeer. Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) kwam de Meulestedebrug officieel heropenen. Vanaf september starten werken voor 2 nieuwe bruggen. 

Er was stevige verkeershinder de voorbije maanden tussen het noorden van Gent en de haven. Reden: Meulestedebrug moest hersteld worden nadat er een schip tegen botste. Na 8 maanden zijn de werken gedaan en kan het verkeer er opnieuw door. Dat is een grote opluchting voor heel wat bestuurders. Het einde van de herstellingswerken en de heropening van Meulestedebrug komen er ook net op het moment dat grote werken aan de Dampoort begonnen zijn.  

Nieuwe brug in 2025

Meulestedebrug is nu tijdelijk hersteld. Tegen 2025 komt er een totaal nieuwe brug die uit twee delen zal bestaan: een met 2 rijvakken en een met 3 rijvakken. Na de zomer starten de werken voor het eerste deel, naast de bestaande brug. Pas als ook het tweede deel van de brug er ligt, de rioleringen aangepast zijn en de aansluitingen voor het verkeer in orde zijn, zal de huidige Meulestedebrug weggehaald worden. Het project kost zo'n 30 miljoen euro.     

Meest gelezen