radio 2

Kinderen uit school in Oostmalle krijgen echte kermis op speelplaats cadeau: "Alleen maar blije gezichten vandaag"

Vandaag is het kermis voor de kinderen van de basisschool 't Park in Oostmalle. Aan hun speelplaats staan maar liefst vier echte kermisattracties. De directie organiseert de kermis als compensatie voor het schoolfeest dat al voor het tweede jaar op rij niet kon doorgaan, door corona.

radio 2

De kinderen van de basisschool 't Park in Oostmalle zullen zich deze dag nog lang herinneren. "Omdat het schoolfeest, door corona, al voor het tweede jaar op rij niet kan doorgaan, wilden we de kinderen verrassen met een echte kermis", zegt directrice Emmanuela Vervoort van basisschool 't Park in Oostmalle.

Aan de school staan maar lieft vier kermisattracties: een schiet- en ballenkraam, een kamelenrace en een heuse paardenmolen. Er zijn ook springkastelen, een sjoelbak en een frietkraam. "Alles om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen", zegt Vervoort.

Voor de kermisattracties sprak de school de familie Severyns uit Malle aan. Zij hebben hun vier kramen aan de school geplaatst. "Voor ons is het een goeie oefening want we hebben maandenlang binnengestaan. Vanaf 9 juni mogen kermissen weer. Hier even oefenen met de kinderen, kan dus geen kwaad. 't Is ook erg fijn want we zien vandaag alleen maar blije gezichten", zegt foorkramer Stefanie Severyns.

Meest gelezen