Archieffoto uit 2006 van de oud-president Ciampi op de Olympische Winterspelen in Turijn.
2006 AP

Rome eert oud-president Carlo Azeglio Ciampi van Italië met... een spelfout

In Rome is een pleintje ingehuldigd met de naam van Carlo Azeglio Ciampi, de oud-president van Italië. Bij de inhuldigingsceremonie bleek evenwel dat zijn naam verkeerd was gespeld op het plakkaat. Op sociale media bespotten vele Italianen de burgemeester van Rome om de ongelukkige vergissing.

"Azelio" en niet "Azeglio" was vandaag af te lezen op het nieuwe naamplakkaat van een pleintje in Rome. Op de ceremonie werd een plein aan de voet van de Aventino, een van de zeven heuvels van Rome, ingehuldigd en vernoemd naar oud-president Carlo Azeglio Ciampi. Ciampi was president van Italië tussen 1999 en 2006. In 2016 overleed hij op 96-jarige leeftijd.

Tijdens de ceremonie bleef het plakkaat bedekt met een geel-rode doek (naar de kleuren van Rome) nadat autoriteiten de spelfout hadden ontdekt. Ciampi's tweede naam, Azeglio, miste de letter g.

Virginia Raggi, de burgermeester van Rome, werd het mikpunt van de spot op sociale media."Ik werd slechts vanochtend verwittigd. Ik heb meteen de opdracht gegeven om een nieuwe plakkaat te installeren, wat ondertussen gebeurd is", reageert Raggi.

Meest gelezen