Drie politici lanceren over partijgrenzen heen uitzendkantoor voor gepensioneerde 60-plussers: Sixie

Politici Axel Ronse (N-VA), Pieter Marechal (CD&V) en Elisabeth Meuleman (Groen) hebben samen een start-up opgericht voor 60-plussers die na hun loopbaan aan de slag willen blijven. Sixie, zoals het bedrijf heet, zal voor hen tijdelijke opdrachten op maat zoeken.

"Uiteraard zijn er mensen die niet willen doorwerken, maar tegelijk zijn er zovelen die hun talent en expertise nog willen gebruiken. Die groep willen we bereiken met Sixie. Wij willen 60-plussers koppelen aan bedrijven of publieke besturen die zoeken naar ervaring, kennis en tijdelijke versterking", leggen Meuleman, Marechal en Ronse uit.

Geïnteresseerde 60-plussers kunnen zich registreren op sixie.be. Daar geven ze aan wat ze nog graag willen doen. Sixie nodigt hen uit voor een gesprek en stelt tijdelijke, projectmatige opdrachten voor. Ze kunnen aan de slag als uitzendkracht of freelancer. Het bedrijf betaalt dan een vooraf overeengekomen dagvergoeding.

Bekende namen

Ronse en Meuleman zetelen in het Vlaamse parlement, respectievelijk op de banken van de meerderheid en de oppositie. Marechal is schepen in Brugge. Ze hebben ook HR-bedrijf Accent mee aan boord genomen. 

In de adviesraad zetelen bekende namen als ex-ceo van Unizo Karel Van Eetvelt, oud-minister Philippe Muyters (N-VA), FIT-directeur Claire Tillekaerts en voormalig VDAB-directeur Fons Leroy.

Beluister hier een gesprek uit "De ochtend" op Radio 1 over Sixie:

Meest gelezen