Foto: Belga

Speciale eenheden vallen woning in Wuustwezel binnen en arresteren huisvader na geëscaleerde burenruzie

Speciale eenheden van politiezone Grens hebben vannacht omstreeks half twee een 29-jarige man opgepakt. De politie werd  opgeroepen voor een vechtpartij waarbij een schot zou gelost zijn. Toen de politie aankwam, verschanste de man zich met zijn vrouw en drie kinderen in zijn woning. 

Omstreeks half negen gisterenavond kreeg de politiezone een oproep binnen over een escalerende vechtpartij tussen buren in de Dorpsstraat in Wuustwezel. Een van de partijen wilde volgens de oproep een vuurwapen gaan halen. Later zou er ook een schot gevallen zijn. 

Bij aankomst omsingelde de politie het huis van de verdachte. De 29-jarige man weigerde om naar buiten te komen en verschanste zich in de woning met zijn vrouw en hun drie kinderen. Na lang proberen inpraten op de man, besliste de politie om de speciale eenheden in te schakelen. Zij vielen om half twee vanochtend het huis binnen en overmeesterden de man.  Hij bleek vrij te zijn onder voorwaarden en werd aan het parket van Antwerpen overgedragen. Politiezone Grens zorgde voor slachtofferopvang voor zijn gezin.  

Meest gelezen