Animal Rescue Service

Vrouw uit Kuringen ontdekt slang in woonkamer: "Een ongevaarlijke Taiwanese rattenslang"

In Kuringen (Hasselt) ontdekte een vrouw gisterenavond een slang in haar woonkamer. Het dier kon snel gevangen worden door vrijwilligers  van de Animal Rescue Service. Het blijkt om een ongevaarlijke Taiwanese rattenslang te gaan. Die slangen zitten al verschillende jaren in de buurt van het spoor. 

Het was een onaangename verrassing voor de vrouw, toen ze gisterenavond een slang zag in haar woonkamer. "Een buurman had snel een vuilnisbakje over de slang gezet, met een boek erop", vertelt Mathieu Helleputte van de Animal Rescue Service. "Dus we hebben de slang heel snel kunnen vangen. Maar de vrouw zelf was heel bang, ze stond ons buiten op te wachten en haar dochter stond op de trap te wachten, tot we aankwamen." Het bleek om een jonge slang te gaan, ze werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen.

De vrouw durfde niet naar binnengaan, ze stond ons buiten op te wachten

Er leven al jaren Taiwanese rattenslangen in de buurt van het spoor in Kuringen. En ze planten zich daar ook voort. Om dat zo veel mogelijk in te perken worden de slangen regelmatig gezocht en gevangen door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Dit jaar hebben ze er al 15 gevat.  

Animal Rescue Service

Meest gelezen