Zemst krijgt een nieuwe frituur en inwoners bepalen mee waar die komt

In Zemst mogen de inwoners mee bepalen waar er een frituur komt. De gemeente keurde een reglement goed waardoor er in deelgemeente Zemst-Laar een frituur kan komen, want daar hebben ze er nog geen. En de inwoners mogen kiezen of de frituur naast de kerk of tegenover de school komt.

"We hebben frituren in alle deelgemeenten, onder elke kerktoren, maar in deelgemeente Zemst-Laar hebben we er nog geen", vertelt de burgmeester van Zemst, Veerle Geerinckx (N-VA). "En daarom willen wij een concessie geven voor de uitbating van een frituur. Zemst-Laar is een dorpskern die leeft, maar frieten hebben ze er nog niet. Een frituur werkt verbindend, het brengt mensen bij mekaar. En zo komt er toch ook weer een handelszaak bij wat goed is voor de ondernemingszin in de gemeente."

De gemeente heeft twee locaties voorzien waar er een frituur kan komen. "De ene locatie is naast de kerk van Zemst-Laar en de andere is op een parking recht tegenover de school", zegt de burgemeester. "We gaan de inwoners laten stemmen voor hun favoriete locatie. Dat kan vanaf vandaag tot 13 juni op de website van de gemeente."

Meest gelezen