Zorgdorpen

Zwembad en delen van het hotel De Ceder in Deinze moeten sluiten: "Dispuut met de aannemer"

Een juridisch dispuut maakt dat het zwembad en bepaalde delen van het hotel op het domein van De Ceder in Deinze  moeten sluiten. De Ceder is bekend in de streek, veel  Deinzenaren gingen er zwemmen en spelen. Het bestuur van De Ceder ging niet akkoord met het werk van een aannemer. "Er was een visieverschil over wat brandveiligheid en kwaliteit moet zijn", volgens coördinator Geert Stroobant.

Vandaag sloot De Ceder in Deinze het zwembad en bepaalde delen van het hotel. Begin dit jaar stelde het bestuur van het domein een aannemer aan om de renovatie van het hotel te verzorgen, maar naarmate de werken vorderden ontstond er een meningsverschil over de veiligheid en kwaliteit. "We wilden onze capaciteit van 56 kamers naar 86 uitbreiden, maar die werken liggen dus nu stil", zegt coördinator Geert Stroobant. 

Meer dan de helft van de Deinzenaars hebben leren zwemmen in De Ceder

Geert Stroobant, coördinator De Ceder

Spijtige zaak voor de bezoekers

Hoewel het terras en de speeltuin open kunnen blijven, vindt Stroobant het erg triest voor zijn clienteel. "Ons zwembad is iets warmer van temperatuur, wat het ideaal maakt voor kinderen die net leren zwemmen", legt hij uit. "Ook mensen met een beperking kwamen hier graag langs. Het is voor hen een grote streep door hun rekening, want bijna nergens anders in Deinze kunnen zij terecht."

Onbepaalde duur

Hoe lang de sluiting zal duren, is nog niet zeker. "Ik wou dat alles morgen al opnieuw open kon, maar het zal wellicht minstens tot het einde van het jaar duren", zucht Stroobant. "Het is wachten tot het team van experten een uitspraak zal doen over het dispuut." 

kasto80

Meest gelezen