Brand bij recyclagebedrijf in Brussel: "Gebeurt wel vaker bij dit soort bedrijven"

In Brussel is gisterenavond een brand uitgebroken in een bedrijf dat schroot verwerkt. De immense rookpluim was tot ver buiten Brussel te zien. Bij het nablussen raakte één brandweerman gewond. 

Het gebeurt wel eens vaker dat een metaalverwerkend bedrijf vuur vat door zelfontbranding. Vermoedelijk ligt zelfontbranding dan ook aan de basis van deze brand:  "Dat komt vaak omdat er verschillende materialen gemengd liggen", zegt Walter Derieuw van de brandweer van Brussel.  "Zo'n ontbranding gebeurt wel meer in dat soort bedrijven. De brand kan niet uitbreiden, maar het blussen zal nog wel enige tijd in beslag nemen. Gelukig er zijn geen woningen in de directe omgeving, zijn er geen gekwetsten en is er dus geen onmiddellijk gevaar."

De brand zorgde ook voor reukhinder. Uit voorzorg werd aan omwonenden gevraagd om ramen en deuren dicht te houden. Automobilisten kregen dan weer de raad om de ventilatie uit te schakelen. Later op de avond, tijdens het nablussen, raakte één brandweerman gewond. 

Meest gelezen