Ideaal weer om buiten te zwemmen, maar plaatsen zijn beperkt: "Leuk dat het rustig is, dus heb ik mijn vader van 93 meegebracht"

Het aantal plaatsen in Limburg waar je nu al buiten kan zwemmen is beperkt, door de coronamaatregelen. In Lago Pelt kan het wel, na reservatie. En in het buitenbad van Kapermolen in Hasselt kan je ook baantjes trekken, ook daar moet je reserveren.

In veel openluchtzwembaden in Limburg kan je vandaag niet terecht. "Corona", zeggen ze bij 't Zoete Dal in Zutendaal. Ook Sportoase in Beringen wacht nog op nieuwe versoepelingen vanaf 9 juni. Zwemmen in de Plas in Houthalen-Helchteren is alleen in juli en augustus toegelaten. De gemeente overweegt om ook dit jaar met reservaties te werken.

Bij Lago Pelt Dommelslag is het buitenbad deze namiddag wel open. "Dan is er een extra redder, die kan dan ook in de gaten houden dat er niet te veel mensen samen binnen zwemmen of niet te veel samen in het buitenbad zitten", vertelt manager Sander Bochman. Zwemmers moeten wel op voorhand reserveren.  In Kapermolen in Hasselt kunnen zwemmers ook buiten baantjes trekken. "Echte zwemmers vinden het niet erg dat vrij zwemmen nog niet toegelaten is", vertelt hoofdredder Luc. "Die vinden het net leuk dat ze kunnen zwemmen zonder dat er iemand op hun hoofd kan springen."  

Ik had al 8 jaar niet meer gezwommen, het water doet deugd

93-jarige zwemmer

Zwemmen is duidelijk iets voor jong en oud, ook buiten. Want niet alleen jongeren zijn er vandaag baantjes aan het trekken in het openluchtbad van Kapermolen, ook veel dames en heren met grijze lokken genieten vanmiddag van het frisse water. "Ik heb vandaag mijn vader van 93 meegebracht, hij had 8 jaar niet meer gezwommen", vertelt een van de zwemsters trots. "Ja, dat is waar! Ik dacht, ik spring erin en zwem nog eens 50 meter maar na 10 meter ben ik moeten stoppen. Maar het water doet wel deugd. Het is ook niet koud. Vroeger, toen ik jong was, gingen we al zwemmen als het nog maar 13 graden was."

Meest gelezen