Busbestuurder Hamza helpt vrouw te bevallen op lijnbus in Antwerpen: "Toen ik haar hoorde gillen, wist ik hoe laat het was"

Op een lijnbus in Antwerpen is vanochtend in de Populierenlaan een baby geboren. Buschauffeur Hamza heeft het hele gebeuren mee in goede banen geleid. "Toen ik de vrouw hoorde gillen, wist ik hoe laat het was." Ouders en kind stellen het goed.

"Het was de eerste rit van de dag", getuigt Hamza bij Radio 2 Antwerpen. Hij was buschauffeur van dienst bij de bijzondere gebeurtenis. "Het was nog vroeg in de ochtend en ik vermoedde al dat de vrouw samen met haar echtgenoot onderweg was naar het ziekenhuis, ze hadden hun koffers bij."

Dat hij niet veel later getuige zou zijn van een geboorte durfde hij toen nog niet vermoeden.  "Maar toen ik de vrouw hoorde gillen van de weeën wist ik hoe laat het was", lacht Hamza. "Ik ben immers zelf pas 3 weken geleden papa geworden."

Toen ik de zwangere vrouw hoorde roepen wist ik hoe laat het was, ik ben zelf pas papa geworden

Buschauffeur Hamza

Hamza aarzelde niet en zette de bus aan de kant. Hij vroeg de andere passagiers om de bus te verlaten en belde de hulpdiensten op. "De veiligheid van al mijn reizigers bewaren, dat hoort bij de job hé", aldus Hamza. "Ik heb ook de wagens achter mij verwittigd dat er een noodsituatie aan de gang was. Toevallig zaten in 1 van de auto's ook 2 verpleegsters, zij hebben meteen geholpen."

Niet veel later is de baby geboren in de bus. "Erg speciaal om dit allemaal mee te maken", glundert Hamza. "Ik ben blij dat alles vlot verlopen is, ik voel me heel voldaan. Ik heb dan wel niet zo heel veel gedaan, maar heb mijn steentje bijgedragen door de hulpdiensten te bellen en de betrokken personen gerust te stellen."

Of hij ook nog het geslacht heeft meegekregen? "Het is een meisje geworden, Samia."

Meest gelezen