Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Blog van ex-president Donald Trump op het internet sluit en komt niet meer terug

De weblog "From the desk of Donald J. Trump" is verdwenen van de website van de voormalige Amerikaanse president. Volgens zijn medewerker Jason Miller was die niet zo belangrijk en zal die ook niet meer terugkomen. Er was overigens niet zo veel belangstelling voor de blog in vergelijking met het aantal volgers dat Trump eerder had op Twitter of Facebook.

De blog was een van de weinige kanalen via dewelke de voormalige president de wereld nog kon toespreken nadat hij eerder gebannen was door grote socialemediabedrijven zoals Facebook of Twitter. Die ban was een gevolg van de bestorming van het Amerikaanse parlement door aanhangers van Trump begin januari. 

Jason Miller, een medewerker van Trump, heeft nu aan de Amerikaanse tv-zender CNBC gezegd dat de blog slechts een van de communicatiekanalen was en dat hij gesloten wordt. Hij zal ook niet meer terugkeren. Miller liet wel doorschemeren dat Trump mogelijk een ander kanaal op sociale media zou gebruiken, maar daarover wou hij verder niets meer kwijt.

Volgens de zender NBC News was de blog evenwel geen succes. Die bereikte slechts een fractie van de tientallen miljoenen volgers die Trump als president had op Twitter en Facebook. Als ex-president is Trump natuurlijk ook veel minder relevant dan vroeger en wellicht verklaart dat de mindere aandacht voor de blog.

Meest gelezen