Dit jaar geen feest zoals op het WK in 2018

EK voetbal in Halle dit jaar kleinschaliger: "Geen EK-beleving zoals we het gewild hadden"

De horecazaken in Halle hebben meer uitleg gekregen over hoe het EK voetbal zal verlopen in de stad. De cafés mogen grote schermen zetten waarop de matchen te zien zijn, maar dan alleen voor de klanten die bij hen op het terras zitten. 

"Gisteravond hebben we de richtlijnen rond het EK voetbal gekregen van Binnenlandse Zaken", zegt de burgemeester van Halle, Marc Snoeck (Vooruit). "En vanmorgen hebben we samengezeten met de caféuitbaters van Halle. We hebben goeie afspraken kunnen maken. Wij gaan als stad niets organiseren, we gaan bijvoorbeeld geen schermen zetten. We laten het over aan de horeca."

Terras

"Er zijn twee mogelijke formules voor de cafés", zegt de burgemeester. "Op de Grote Markt hebben wij een uitbreiding van de terrassen, en de uitbaters die een scherm willen zetten, krijgen daarvoor de toelating. Maar dat scherm moet gericht zijn naar de mensen die op het terras zitten, want je mag enkel het voetbal volgen op groot scherm als je aan een tafel zit in bubbels van vier. En dan kan er ook drank geserveerd worden."

De cafébazen van Halle mogen onder bepaalde voorwaarden ook een groter evenement organiseren, vertelt de burgemeester: "Twee cafébazen gaan een ganse straat afsluiten en een groot scherm zetten. Maar ook daar moeten de mensen aan tafels zitten in bubbels van vier. Het supporteren zal dus niet rechtstaand gebeuren in grote groepen, dat gaan we niet toelaten."

Meest gelezen