Radio 2

Herinneringsbanken in tuin Kasteel d'Ursel: "Je kan ze adopteren als herinnering aan een bijzondere gebeurtenis"

In de tuin van het Kasteel d'Ursel in Hingene zijn 11 zitbanken gezet die je kan adopteren als herinnering aan een bijzondere gebeurtenis. Dat kan bijvoorbeeld een geboorte of een jubilieum zijn. Of iemand die overleden is. Je kan ook een bank adopteren als steun aan het kasteel, voor het onderhoud.
 

Aan het Kasteel d'Ursel is een bos met 70 eiken en een bloemenweide aangeplant. Er zijn ook 11 zitbanken gezet. "Deze banken zijn de beste banken om je geld in te steken", lacht Jan De Haes (N-VA) van het provinciebestuur. "Iedereen die zo'n bank adopteert, heeft een eigen, specifiek verhaal. Dat kan een blije, droevige of belangrijke gebeurtenis zijn die je meedraagt voor de rest van je leven." Je kan via het kasteel zo'n bank adopteren voor 2.000 euro en daar heb je dan een fiscaal voordeel bij. Er kan een plaatje op bevestigd worden met een vermelding van de gulle gever, maar dat hoeft niet.  

We hebben onszelf een bank kado gedaan voor onze 40e huwelijksverjaardag
Gudrun en Hugo

Gudrun en Hugo hebben zo'n bank geadopteerd. "Het is een herinnering aan onze 40e huwelijksverjaardag. We hadden een groot feest gepland maar door corona ging dat niet. Met de bank hebben we onszelf al een kado gegeven. Hopelijk kunnen we ze binnenkort in beperkte kring inwijden." Omdat er wel wat belangstelling is voor het initiatief, komen er nog banken bij.
 

Meest gelezen