Radio 2

Hoevewoning in Poperinge ingestort na zware uitslaande brand

Woensdagmiddag heeft een zware uitslaande brand het woongedeelte van een oude hoeve langs de Ieperseweg in Poperinge helemaal vernield. De bewoner heeft de brand nog proberen blussen, maar zonder resultaat. Hij werd met lichte brandwonden naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overgebracht.  

Toen de brandweer vanmiddag aankwam bij de hoeve langs de Ieperseweg in Poperinge,  stond die al in lichterlaaie. “Kort na onze aankomst stortte het dak in en was het meteen alle hens aan dek”, zegt onderluitenant Bart Couwet van de hulpverleningszone Westhoek. “Achteraan de woning stond een gastank maar die hebben we de hele tijd kunnen koelen met water, zodat erger kon voorkomen worden.” 

Dovo neemt handgranaat mee

“De toestand van het slachtoffer is stabiel”, weet Bart Couwet. “In de woning werd nog een oude handgranaat aangetroffen die gelukkig niet is ontploft. We lieten wel de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (Dovo) van het Belgische leger komen en die hebben de handgranaat meegenomen. De schade blijft aanzienlijk, maar we waren de brand op tijd meester en zo werd de rest van de hoeve gevrijwaard.” Een deskundige van het parket is aangesteld en de woning is in beslag genomen. Over de oorzaak is er voorlopig geen duidelijkheid, dat wordt morgen verder onderzocht.  

Radio 2

Meest gelezen