Radio 2

Elke dag kortebroekendag: "Ik ben getrouwd in mijn korte broek"

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar Jeroen Henkens uit Bree draagt elke dag een korte broek. Zijn passie voor korte broeken is zelfs zo groot dat hij er eentje droeg op zijn trouwfeest. "Van mijn vrouw mocht ik doen wat ik wilde, dus werd het een korte broek", klinkt het.

Het is vandaag zomers warm met temperaturen tot 30 graden en dus is het "kortebroekendag". Voor vrouwen is het meer geaccepteerd om met blote benen naar het werk te gaan, maar voor mannen ligt dat vaak nog moeilijker. In tegenstelling tot een rok, wordt een korte broek dikwijls niet getolereerd op de werkvloer. Maar tot spijt van wie het benijdt, draagt Jeroen Henkens zijn korte broek elke dag met trots.

Wat anderen zeggen, maakt mij niets uit. Ik voel me goed in korte broek

Jeroen Henkens

"Veel mensen waren benieuwd naar wat ik zou dragen op mijn trouwdag. Ze dachten zelfs dat ik om te lachen een lange broek zou aandoen", zegt Henkens, "maar ik heb doorgebeten, ik draag elke dag een korte broek dus ook dan. Zelfs veel van de gasten droegen een korte broek! Ook de schepen die ons trouwde en de obers op het feest droegen er een."

(Lees verder onder de foto:)

Radio 2

"Iedereen kent mij zo", vertelt Henkens. "Ik werd zelfs prins carnaval in korte broek in plaats van met speciale kleren en kousen. Ook op mijn werk, in de bouw, draag ik een nooit een lang exemplaar, ook al is dat niet vanzelfsprekend. Wat anderen ervan denken, maakt me niets uit. Ik voel me goed in mijn korte broek."

Beluister hier het volledige gesprek:

Meest gelezen