Radio 2

Buizerd valt jogger aan in Landen: "Alsof iemand met een harde houten stok op mijn hoofd sloeg"

Woensdagochtend is een jogger aangevallen door een buizerd in de stad Landen. De man raakte gewond aan het hoofd. Hij had doktersverzorging nodig. Vermoedelijk heeft de buizerd een nest en wou de roofvogel zijn jongen verdedigen. 

"Ik wist niet wat me overkwam", zegt Geert Van Lishout. "Ik had het gevoel dat iemand met een harde houten stok op mijn hoofd sloeg. Toen ik me omdraaide, zag ik de buizerd wegvliegen. De aanval gebeurde geruisloos." De onfortuinlijke jogger raakte gewond aan het hoofd. Er liep bloed over zijn gezicht. Het is niet de eerste keer dat er op die plaats mensen door een buizerd worden aangevallen. 

Waarschuwingsborden

Geert Van Lishout ging bij de dokter langs. Er werden  twee lange sneden op zijn hoofd vastgesteld. Ze waren wellicht veroorzaakt door de scherpe klauwen van de roofvogel. De wonden moesten niet worden gehecht. De 51-jarige jogger kreeg wel een tetanusspuit en moet gedurende een week antibiotica nemen. De dokter ontsmette de wonden. Geert Van Lishout verwittigde de stad Landen omdat er op die plaats veel fietsende jongeren op weg naar school voorbijkomen. De stad zal waarschuwingsborden plaatsen met daarop: "Opgepast boze buizerd". 

Meest gelezen