Koppel uit Hooglede jaagt droom na en koopt hotel in Zuid-Frankrijk: "Toen we door corona zonder werk zaten, begon het weer te kriebelen" 

Ilse Coghe en Peter Anckaert uit Hooglede jagen na enkele tegenslagen door de coronacrisis hun droom na. Ze besloten het hotel "Domaine de l'Adoux" te kopen in Montclar in de Franse Alpen. Door de coronacrisis kwamen zij zonder werk te zitten, maar nu beginnen ze aan een nieuw hoofdstuk. 

Ilse Coghe (50) en Peter Anckaert (47) uit Hooglede kwamen vorig jaar aan het begin van de coronacrisis zonder werk te zitten. "Toen we zo lang thuis moesten zitten, begon onze oude droom opnieuw op te borrelen. We hebben toen besproken wat we gingen doen. Gingen we afwachten om ons leven na de crisis te kunnen herpakken of zouden we onze droom doen uitkomen en op zoek gaan naar ons eigen hotel? Uiteindelijk hebben we hotel "Domaine de l'Adoux" gekocht in Alpes-de-Haute-Provence", vertelt de kersverse hoteluitbaatster Ilse Coghe. 

"Sommigen denken dat dit onze midlifecrisis is, maar een eigen hotel beginnen was een oude droom van ons. Ik heb zelf al enkele jaren ervaring in de toerstische sector, bij touroperators en reisagentschappen. In het hotel zelf worden veel activiteiten georganiseerd bij het zwembad of met de kinderclub. Het is prachtig om hier met 33 kamers echt tussen de Alpen en de Provence te zitten."

Weinig hotelervaring

Om het hotel zelf te runnen zullen Peter en Ilse nog wel wat moeten bijleren: "Daar hebben we nog geen specifieke ervaring mee. Ik heb door mijn jobs in de toeristische sector wel al veel gezien van het reilen en zeilen in hotels. En mijn man heeft heel veel ervaring in de ICT-sector. Daarmee vullen we elkaar aan om met zo'n onderneming te beginnen. De oorspronkelijke eigenaars Odile en Alain gaan ons ook nog even ondersteunen. Zij zullen dit seizoen en het volgende met ons meewerken in het hotel. Zo krijgen we van hen een goede opleiding en kunnen we volgend jaar hier volledig op onze pootjes staan". 

(Lees verder onder de foto.) 

Emotionele rollercoaster

De verhuis naar Zuid-Frankrijk is niet alleen een grote verandering voor Peter en Ilse, maar voor hun kinderen wordt het ook aanpassen. "3 van onze 4 kinderen zullen mee verhuizen naar Frankrijk. Onze oudste blijft wonen in Hooglede. Onze 19-jarige dochter gaat zelf nog even op Erasmus naar Boedapest, maar erna komt zij ons vergezellen in Frankrijk. Onze jongste 2 zullen in september naar de middelbare school gaan hier in Frankrijk."

"De beslissing was voor het hele gezin een emotionele rollercoaster, maar die hebben we gelukkig al gehad. We laten toch een stuk van ons leven, onze familie en vrienden achter. Maar we zeggen altijd dat ons leven een groot boek is. We hebben nu een hoofdstuk gehad, dus is het tijd om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk in Frankrijk", glundert hoteluitbaatster Ilse Coghe. 

Meest gelezen