Wout Helsen

Wout Helsen, leerling van Atheneum Keerbergen, geselecteerd voor stage bij CERN in Zwitserland

Wout Helsen, een leerling van het Atheneum Keerbergen werd uit vele honderden Belgische kandidaturen geselecteerd om als één van de 24 Belgische leerlingen deel te nemen aan een twee weken durende stage bij CERN (Zwitserland). Het is de eerste keer dat België deelnemers mocht selecteren.

Het “High School Students Internship Programme (HSSIP)” bij CERN bestaat nu 5 jaar. Dit programma biedt de kans aan leerlingen uit de derde graad van het middelbaar onderwijs van de lidstaten van CERN om gedurende twee weken stage te lopen in dit top onderzoekscentrum. Op CERN staat de LHC versneller, de krachtigste deeltjesversneller ooit gebouwd.

Stage

Wout zal twee weken een unieke kans krijgen om ingewijd te worden in de  wereld van de deeltjesfysica, een baanbrekend onderzoeksdomein waarin België een belangrijke plaats inneemt. De stage vindt plaats van 24 oktober tot en met 6 november. Tijdens deze stage zal hij onder meer verschillende onderzoeksprojecten, zowel individueel als collectief, uitvoeren.

Ook de kandidaturen van andere leerlingen uit het atheneum Keerbergen werden als zeer waardevol beschouwd. Zij krijgen de gelegenheid om een online cursus (weekend) en een virtual tour te volgen in CERN.

De LHC versneller

Meest gelezen