Foto Kurt bvba, Foto Kurt

Onduidelijkheid over ticketsysteem van KAA Gent: "Ik weet niet meer wat mijn abonnement waard is"

Voetbalclub KAA Gent werkt vanaf begin volgend seizoen eerst met losse tickets. Abonnees die alle thuiswedstrijden willen zien moeten extra betalen bovenop hun abonnement. Dat voelt voor de supporters aan als dubbel betalen, maar volgens verantwoordelijke Sébastien Ronse heeft AA Gent door corona geen keuze: "Abonnees moesten vorig seizoen 14 thuiswedstrijden missen. Dit jaar mogen ze er daarom 14 gratis bijwonen vanaf september."

KAA Gent heeft beslist om bij thuiswedstrijden in juli en augustus alleen met losse tickets te werken. "We willen de problemen van vorig jaar vermijden. Volgens de huidige regelgeving mogen slechts 2.500 supporters in juli en 5.000 in augustus een match bijwonen. Als we nu al abonnementen verkopen, dan mag opnieuw een groot deel van de supporters niet komen tijdens de zomermaanden", legt COO Sébastien Ronse uit. "Losse tickets zijn dus de ideale oplossing. Zo moeten we ons niet bezig houden met communicatie- en compensatieproblemen."

Als wij bovenop ons abonnement nog tickets moeten kopen, dan wordt dat een dure grap

Supporter Kenneth van Cauter

Supporters vragen duidelijkheid

Het tijdelijk systeem zorgde meteen voor veel ongerustheid bij de abonnees. Supporter Kenneth Van Cauter van de Buffalo’s Soldiers vindt de regeling niet duidelijk genoeg: "Op de duur weten mensen niet meer wat hun abonnement nog waard is. De communicatie vanuit KAA Gent laat echt te wensen over. Als wij bovenop ons abonnement tickets moeten kopen, dan wordt dat een dure grap. Het is een moeilijke periode voor iedereen."

Hoeveel mensen in september in het stadion mogen plaatsnemen, is voorlopig nog koffiedikkijken

Sébastien Ronse - COO KAA Gent

Compensatieregel

Sébastien Ronse, COO van KAA Gent, vindt de kritiek onterecht: "De stelling dat zij dubbel moeten betalen, klopt niet. De abonneehouders die voor de tegoedregeling kozen, hebben vanaf september recht op 14 gratis thuiswedstrijden. Dat komt overeen met het aantal wedstrijden dat vanaf september nog te spelen is. Voor supporters met een parkingabonnement geldt dezelfde compensatieregeling. Bij de aankoop van nieuwe tickets, krijgen zij een tegoed voor het aantal gemiste wedstrijden."

Alle abonnees welkom in september?

De supporters zijn dus vanaf september terug met hun abonnement welkom in het stadion. Het is voorlopig nog onduidelijk of alle abonnees effectief mogen plaatsnemen voor de 14 thuismatchen. "Hoeveel mensen in september in het stadion mogen plaatsnemen, is voorlopig nog koffiedikkijken. We kunnen dus nog niet uitleggen hoe we die plaatsen zullen verdelen onder onze fans," aldus Sébastien Ronse.

"Als ook vanaf september de pandemie roet in eten gooit, worden die gemiste wedstrijden gecompenseerd in de Play-Offs, Europa of het abonnement voor het seizoen 2022-2023," aldus Sébastien Ronse.

Meest gelezen