Oude legersite Asiat in Vilvoorde krijgt nieuwe bestemming

Het voormalige militaire domein Asiat in Vilvoorde krijgt een nieuwe bestemming. De stad wil er een locatie van maken waar verschillende sociale of culturele organisaties zich vestigen. En het moet een ontmoetingsplek worden voor de inwoners. 

In de zomer van 2019 stelde Vilvoorde de voormalige legersite Asiat al eens open voor allerlei buitenactiviteiten, en ook vorig jaar werd er van alles georganiseerd. Maar nu wordt de nieuwe bestemming van de site concreet. "We gaan in zee met twee vennootschappen, Onkruid en Den Hoorn",  vertelt burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde (Vooruit). "Zij gaan de komende tien jaar partners zoeken die zich willen vestigen op de Asiat-site. Dat kunnen organisaties zijn die bezig zijn socio-culturele activiteiten, sommige hebben ideeën rond sportmogelijkheden of opleidingsruimtes in de oude gebouwen."

Dit moet een plek worden die mensen bijeen brengt

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte

De komende maanden zal het gebouw gerenoveerd worden. "We willen van de site opnieuw een bruisende plek maken", zegt de burgemeester. "Dit moet een plek worden die mensen bijeen brengt, waar mensen van alle leeftijden en van verschillende origine mekaar ontmoeten. Mensen moeten hier ook rust kunnen vinden, een hectische stad als Vilvoorde heeft een rustplek nodig. Asiat zal zelfs mee bepalen wat het imago en het uitzicht van de stad wordt in de toekomst."

Ook deze zomer zal de Asiat-site open zijn voor allerlei zomeractiviteiten. Er komt een zomerbar met pizzaoven.  Er zal ook muziek zijn en je kan er naar het EK-voetbal gaan kijken.

Meest gelezen